Carian Terperinci

Memuatkan ...

Isnin, 23 Julai 2012

Rawatan Sel Stem Yang Menakjubkan Dalam Dunia Perubatan

Selamat Datang Ke BioCareer 
"SEL STEM EPAL"


Apakah sel stem?
*** Jom saya ceritakan...sebelum ni saya juga tidak tahu apa itu SEL STEM sehingga saya menemui produk rawatan keluaran dari Syarikat BioCareer International Sdn.Bhd yang menghasilkan siri produk Sel Stem Epal - PhytoCellTec dengan menggunakan Teknologi Nano & Bio...

 Sel stem ialah Master Cells kerana dari sel utama inilah terbentuknya pelbagai tisu, organ, dan sistem di dalam keseluruhan sistem tubuh kita. Sel stem mempunyai kemampuan untuk berubah menjadi kebanyakan jenis sel atau tisu dalam badan manusia yang lain.

Apakah yang dimaksudkan dengan darah tali pusat? Darah tali pusat adalah darah yang berada di dalam salur tali pusat dan uri yang keluar bersama-sama dengan kelahiran bayi apabila tali pusat tersebut dipotong. Secara tradisinya dalam masyarakat Melayu, tali pusat bayi yang baru dilahirkan akan diserahkan kepada bapa untuk dibasuh dan ditanam. Darah tali pusat merupakan punca yang baik bagi sel stem.
Kira-kira 20 tahun yang lalu, saintis dan penyelidik mendapati darah tali pusat mengandungi banyak sel termasuk sel stem. Pada tahun 1998 pula, sekumpulan ahli perubatan Perancis berjaya melakukan pemindahan sel stem bagi pesakit fanconi anemia.

Di Malaysia, sejarah tercatat sekitar 1997 apabila Hospital Universiti (ketika itu) melakukan pemindahan sel stem darah tali pusat kepada seorang kanak-kanak pesakit talasemia major yang didermakan oleh adiknya yang baru lahir. Begitu juga pada tahun 2005, buat pertama kalinya Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) berjaya melakukan pemindahan sel stem darah periferal alogenik daripada penderma yang tidak mempunyai hubungan persaudaraan dengan pesakit yang menderita penyakit leukemia.

Sel stem adalah sel kosong berbanding dengan sel-sel lain yang bersifat tersendiri seperti sel hati, sel lemak, sel saraf dan sel kulit. Ini bermakna sel stem memiliki keupayaan terbahagi dan menghasilkan lebih banyak sel kosong dan merangsang pembentukan sel-sel lain seperti sel darah merah dan sel darah putih. Darah di dalam tali pusat bayi anda adalah sumber sel stem yang sangat bernilai secara genetiknya unik kepada bayi dan keluarga anda sahaja. Sel stem yang ada di dalam tali pusat adalah building block kepada darah dan sistem pertahanan yang biasanya akan ditukarkan kepada sel darah merah, sel darah putih dan platelets iaitu sel yang akan memulihkan kecederaan. Kini, penyelidikan tenatng sel stem semakin giat dijalankan dan telah terbukti ia mampu berkembang menjadi sel paru-paru, hati, otot, saraf, pakreas dan rawan. Oleh itu, ia boleh digunakan untuk menjana sel-sel dan tisu-tisu gantian bagi merawat lebih 70 jenis penyakit seperti parkinson, alzheimer, leukemia, angin ahmar, serangan jantung, kencing manis, penyakit darah (barah, talasemia, anemia), sklerosis multipel, artritis reumatoid dan lumpuh saraf tunjang.


Kenapa Stem Cell Mampu Menyembuhkan Penyakit?
  • Manusia terdiri dari puluhan trillion SEL 
  • Gabungan sel membentuk TISU
  • Gabungan tisu membentuk ORGAN
  • Gabungan organ membentuk SISTEM
  • Gabungan sistem terjadinya MANUSIA

Kerosakan sel menyebabkan manusia menghidapi pelbagai penyakit.  Stem Cell merawat sel-sel yang rosak dengan cara menambah dan merangsang pertumbuhan sel baru yang sihat 

Pengenalan Sel Stem Epal
~ Oleh kerana terdapat undang-undang yang masih melarang penggunaan Sel Stem Embrio dalam industri komestik maka sel Stem Tumbuhan telah menjadi harapan dalam industri komestik
~ Penemuan Sel Stem Epal dari Switzerland yang mempunyai fungsi-fungsi komestik yang menakjubkan seperti anti penuaan amat mengembirakan para usahawan industri komestik

Ujian Klinikal
1% Sel Stem Epal dapat merangsang tubuh untuk menghasilkan sehingga 80% Sel Stem dan ujian juga menunjukkan Sel Stem Epal dapat memperlahankan penuaan dan menghilangkan kedutan

Inilah sejenis epal liar yang amat jarang didapati dan digelar sebagai "Uttwiler Spatlauber"dan buah epal ini mampu disimpan selama 4 bulan tanpa rosak.  Pokok epal ini begitu ajaib kerana dengan sendirinya dapat memulihkan segala kecederaan kulit,dahan dan buah

Menurut kajian Dr. Fred Zulli buah epal spesies ini mempunyai kandungan Stem Cell yang tinggi yang dapat merangsang STEM CELL manusia

 Produk-produk yang dihasilkan dengan siri produk Stem Science Sel Stem Epal-PhytoCellTec dengan menggunakan Teknologi Nano & Bio




Nutrifresh Apple Stem Cell 
~beauty drink using Swiss Plant Stem Cell Technology - PhytoCellTec™ Malus Domestica (apple stem cell), enriched with marine collagen, vitamin C and apple powder extract to nourish your skin from within, provide you with a significant result.
What is PhytoCellTec™ Malus Domestica?
Uttwiler Spätlauber(Malus Domestica)is a very rare and endangered Swiss apple variety.  It has good storage ability compared with modern apple cultivars, as it can be stored indoors for up to 4 months. Scientists studied the long shelf life of Malus Domestica to unlock the "secret" of its longevity, discovered that the reasons behind are this apple variety contains phytonutrients and stem cells that are efficient in fighting aging and improving cell regeneration.  Thanks to this technology called PhytoCellTec™, apple stem cell can be cultivated by callus cells induction on growth media, and further encapsulated to the novel active ingredient - PhytoCellTec™ Malus Domestica.
~ Each package of Nutrifresh Apple Stem Cell is sachet packed to preserve freshness of active ingredients

Main Ingredients:

PhytoCellTec™ Malus Domestica
The study on cell viability showed that at a concentration level of 0.10%, PhytoCellTec™ Malus Domestica could activate stem cell proliferation by 80%. It was shown in another experiment of stress induced by UV; same concentration of the extract could protect stem cells viability by 93%.  PhytoCellTec™ Malus Domestica shown to promote regeneration of skin stem cells and protect cells against UV irradiation.

Furthermore, PhytoCellTec™ Malus Domestica has been shown to delay ageing of hair follicles and increase lifespan of human hair follicles continued to grow for 18 days.

PhytoCellTec™ Malus Domestica stimulates proliferation of stem cells  

In this study, 0.10% of PhytoCellTec™ Malus Domestica positively induced viability and proliferation of stem cells more than 80%.

PhytoCellTec™ Malus Domestica protects stem cells against UV damage.  

In this experiment, the stem cells were stressed through irradiation with UV light. 50% of the cells that were cultured in the growth medium alone died, whereas cells cultured PhytoCellTec™ Malus Domestica experienced a small loss of viability.

Vitamin C (ascorbic acid)
Vitamin C is one of the essential nutrients important for the body. It takes part in a number of different reactions as well as being a potent antioxidant by protecting the body from free radicals. It presents a whitening activity by inhibits tyrosinase activity and prevents the synthesis of melanin. Vitamin C also accelerates the synthesis of collagen and therefore favoring the restoration of the elasticity of the skin.

Marine Collagen
Nutrifresh Apple Stem Cell replenishes you with marine collagen extracted from deep sea fish which is free from impurities.  Marine collagen has a similar molecular structure to human collagen, and its small molecular size can be absorbed more effectively by the body.  It can restore dermis layer, improve nutrients absorption and provide hydration to the skin, and refine open pores. 

Apple Powder Extract The apple fruits are rich in nutrients, such as multivitamins, enzymes, and apple polyphenols. Apple polyphenols are proven to have protection on human immune system, and inhibit cancer cells proliferation.  It also possesses antioxidant properties which enhances the activity of Vitamin C, promotes the health of veins as it can lower down LDL (bad cholesterol).  Its vitamins and minerals are restorative tonic for the skin, and rich in Zinc that is essential for good memory.

Nutrifresh Apple Stem Cell brings you the benefits of:
UV Protection, Anti free radicals, Cell rejuvenation, Cell proliferation, Delay aging, Skin whitening, Scar healing, Lighten pigmentation, Reduce wrinkles, Improve skin elasticity and suppleness, Breast firming, Delay menopause, Replenish collagen, Pores minimizing, Enhance immune system, Increase hair follicles lifespan.

Ingredients:
PhytoCellTec™ Malus Domestica (Apple Stem Cell), Fructose, Maltitol, Apple Juice Powder, Apple Flavour, Vitamin C, Collagen, and Citric Acid. No preservative, No additive, No added coloring,

DIRECTION OF USAGE:
Take one sachet daily before meal. Mix one sachet of Nutrifresh Apple Stem Cell with lukewarm water, stir well and drink immediately. Suitable for any gender

Price: RM260 (wm), RM265 (em) perbox
Price: RM1215 (wm),RM1225 (em) 6 boxes

SET TRIAL MAGIC
~Brightening & Firming Moisturizer 15ml,Brightening & Firming Nano Gold 15ml,Night Cream 15ml dan Magic Soap 100g~

Fungsi:
***Merawat Masalah Kulit Muka (Jerawat,Jeragat,Kulit Kering dan Berminyak)
***Memperbaiki warna kulit yang gelap dan pucat
***Kemendapan Warna dan Tidak sekata
***Kedutan dan Pigmentasi
***Mencegah penuaan Kulit
*** Memperbaiki Sel-sel Kulit dan mengurangkan garis-garis halus
***Menghilangkan bebayang mata

CARA PENGGUNAANNYA:
1.Bersihkan wajah Anda dgn Magic Soap @pencuci muka biasa
2.Sapukan NANO GOLD SPF 30 diseluruh wajah dan leher untuk pelindungan dari sinaran UV +++
3.Sapukan Moisturizer sbg Foundation jika ingin keluar dan sesetengah orang jika rasa ingin alas dgn bedak alas just nipis jer dah berbaloi n jika lebih suka sapukan pemerah pipi lagi tampak berseri
4.malam...sapu NIGHT CREAM untuk memberikan wajah dalam keadaan tenang dan bersih serta kurang berminyak

^___^ Boleh tahan selama 2bulan

Penggunaan Magic Soap:
~Guna 2x sehari (malam & siang)
~Lembapkan tapak tangan dan sapukan Magic Soap dan ciptakan buihnya
~Sapukan buih sabun dan ratakan keseluruh muka dan leher,biarkan 1minit
~Elakkan dari terkena mata serta bilaskan

Fungsi Magic Soap:
**Sebagai pembersih muka dan juga pembersih wanita
**Mampu merawat kulit yang alergy dan jenis penyakit keturunan gatal2
**Sesuai untuk kegunaan semua peringkat umur terutama kulit bayi yang sensitif
**Membantu merawat,menegang dan mengimbangi PH kulit
**Boleh dijadikan sbg masker dan jua rawatan tumit kaki kasar n merekah
**Sebagai mandian agar kulit akan tampak licin,gebu serta mengurangkan kekasaran pada kulit

Price: RM310 (wm),RM317 Perset

Set Trial Pack Apple Stem Cell:
~Brightening & Firming Moisturizer 15g,Brightening & Firming Nano Gold 15g,Night Cream 15g dan Diet Slim Beverage 7sachets~

FUNGSI:
***Merawat Masalah Kulit Muka (Jerawat,Jeragat,Kulit Kering dan Berminyak)
***Memperbaiki warna kulit yang gelap dan pucat
***Kemendapan Warna dan Tidak sekata
***Kedutan dan Pigmentasi
***Mencegah penuaan Kulit
*** Memperbaiki Sel-sel Kulit dan mengurangkan garis-garis halus
***Menghilangkan bebayang mata

CARA PENGGUNAANNYA:
1.Bersihkan wajah Anda dgn Magic Soap @pencuci muka biasa
2.Sapukan NANO GOLD SPF 30 diseluruh wajah dan leher untuk pelindungan dari sinaran UV +++
3.Sapukan Moisturizer sbg Foundation jika ingin keluar dan sesetengah orang jika rasa ingin alas dgn bedak alas just nipis jer dah berbaloi n jika lebih suka sapukan pemerah pipi lagi tampak berseri
4.malam...sapu NIGHT CREAM untuk memberikan wajah dalam keadaan tenang dan bersih serta kurang berminyak

^___^ Boleh tahan selama 2bulan

(Diet Slim Beverage untuk percubaan bg mengurangkan berat badan dan mengawal diet pemakanan ANDA)

Price:RM280 (wm),RM287 (em) perset

Nutrifresh Diet Slim Beverage
~ the most comprehensive slimming drink on the market.  Nutrifresh Diet Slim Beverage utilizes the Swiss Plant Stem Cell Technology, with natural detoxifying herbs extracted by low-temperature extraction method, to promote bowel movement, alleviate constipation, evacuate fecal impaction and eliminate toxin out from the body.  It is enhanced with L-Carnitine to increase metabolism and burn fat as energy that allows you to quickly restore a perfect body easily.  The effectiveness of Nutrifresh Diet Slim Beverage also been enhanced with marine collagen that prolongs metabolism to burn more fat, so as to achieve weight loss purposes.  This drink also enriched with Vitamin C that able to quickly improve skin problems such as sagging skin, wrinkles, skin dryness, pigmentation, open pores and so on.  It not only brings you the positive results on detoxification, eliminates fecal impaction, body slimming, and weight lose, but also can protect intestinal cells, as Nutrifresh Diet Slim Beverage contains PhytoCellTec™ Malus Domestica (apple stem cell) that have the ability to protect and repair cells.

Each package of Nutrifresh Diet Slim Beverage is sachet packed to preserve freshness of active ingredients. 
Price:Rm280 (wm),RM287 (em)
APPLE STEM CELL MAGIC SOAP
~ Stem science Magic SOAP berapple stem sell sesuai untuk semua jenis dan keadaan kulit. Ia membantu untuk merawat menegang dan mengimbangi kelembapan kulit serta mampu merawat kulit yang bermasalah seperti pana,kasar,kulit alergic,bekasan kudis,boleh juga dijadikan sbg pencuci muka,masker

BENEFITS
* Contains Apple Stem Cells and other natural botanical extracts i.e. vegetable oil,
essential oil etc.
* No harmful chemicals such as SLES, SLS and other synthetic detergents.
* No artificial preservatives.
* No synthetic fragrance that may cause allergies and sensitization.
* No artificial colouring.
* No fillers.
* Does not pollute the environment and biodegradable.
* Would not be harsh to the skin.
* Does not cause skin dryness. It is gentle and mild.
* Suitable for kids.
* Moisturizes the skin.

CARA PENGGUNAAN :
* 2 KALI SEHARI ( SIANG DAN MALAM )
* LEMBABKAN TELAPAK TANGAN DAN SAPUKAN MAGIC SOAP DAN BUATKAN BUIH SABUNNYA.
*Lepas tu sapu buih MAGIC SOAP dan ratakan keseluruhan wajah dan biarkan selama 1 minit,kemudian bersihkannya...
*ELAKKAN terkena MATA..krn ia agak memedihkan....

Price:RM170 (wm),RM180 (em) sebuku 100g, 

Pakej 2 buku RM310 (wm),RM317 (em)

__________________________________________
Apple Stem Cell Brightening & Firming Moisturizer 30ml
FUNGSINYA:
~Mengurangkan Pigmentasi dak kedutan serta menjaga kelembapan dan Ketegangan Kulit
~Anti Penuaan serta mencerahkan warna kulit
~Merangsangkan pertumbihan sel kulit dan anti virus
~Melindungi Stem Sel dari Sinaran UV dengan kuasa pemulihan,rawatan dan kuasa pemutaran@ TimBaL Balik
~Memperbaiki sel-sel akibat kelecuran,terkena minyak panas@air panas
~Penyakit berkaitan penyakit kulit (bade),enzima,penyakit kayap berair,ruam lampin serta masalah kegatalan yang timbul biji2 merah
~Sebagai Foundation kat wajah dan xperlu alas bedak tebal2 lagi @ xperlu bedak alas dah ketara gebunya

Price:RM200 (wm),RM210 (em) ~ Boleh dirunding Harganya
Normal price RM260 (wm),RM267 (em)

Pakej Speciall:
Pakej 2 Brightening & Firming Moisturizer and Night Cream (Free): RM310 (wm),RM317 (em)


TESTIMONI  

 Testimoni  Diri Saya Sendiri
~ Saya, Pn. Rozie (30-an) telah menghidapi penyakit jantung  PDA sejak kecil lagi dan sepanjang mengandung sentiasa dinobatkan label KUNING kat buku kerana ada Kencing Manis tahap belasan selepas minum air gula dan selepas kelahiran anak ke-3, saya mengalami sakit urat saraf yang sangat serius sehingga sukar melakukan tugasan sebagai Suri Rumah,masalah sakit belakang,mudah lengguh pinggang serta masalah gastrik dan sembelit....Bila saya mula menggunakan produk Apple Stem Cell Nutrifresh Beverages 3 kotak semua masalah sakit urat saraf,sakit belakang, lenguh2 
pinggang,sembelit,gastrik dan masalah2 kecil hilang,bertenaga dan rasa sihat terutama ketika berpuasa dan kini kencing manis tahap normal,denyutan jantung pun tidak kencang seperti kebiasaan,tidak rasa semput kalau berjalan@naik & turun tangga...Saya juga menggunakan satu set pelengkap rawatan muka...sebelum ini muka saya berminyak,mudah bertompok bila make up lama kat muka(nampak kotor),tona tidak sekata,tidak anjal & tegang malah kusam serta tidak bermaya bila pakai ni Alhamdulillah rasa banyak perubahan kat muka,rasa muda dari usia sebenar,muka rasa bersih dan berseri walaupun saya ni bukan kulit cerah sangat...ala2 hitam manis...hahahhahh...bersyukur jumpa produk ni...terutama Moisturizer dengan Magic Soap banyak manfaat dan kegunaanya...Jom la kita pakat rawat muka kita tidak payah tempat mahal2...


Testimoni Penggunaan Apple Stem Cell Brightening & Firming Moisturizer

 Testimoni seorang Pengedar BCI
~ Menggunakan 1 Set Trial Pack Magic dan semua masalah pada wajahnya hilang
 Testimoni Pengguna akibat terkena air panas menyebabkan kulit beliau melecur dengan teruk. Setelah menggunakan Apple Stem Cell Brightening & Firming Moisturizer segala masalah selesai






Apple Stem Cell Nutrifresh Beverages


Testimoni pertama Pantai Timur
~Menggunakan Apple Stem Cell Nutrifresh Beverages beliau kini sihat dan aktif sebagai Pengedar BCI

 Pelbagai kategori dan peringkat boleh minum kerana Stem Cell dalam Nutrifresh ini mampu merawat dan memulih sepenuhnya...Insyaallah

 Testimoni pesakit Gastrik yang kronik...

~Produk yang mampu memberi sinar baru kepada masyarakat
~Produk yang mampu merawat penyakit dari sebesar sehingga sekecil zarah
~Produk yang berasaskan keremajaan,muda dari usia sebenar dan banyak manfaat serta faedahnya untuk ANDA





Sebarang Pertanyaan sila hubungi @ SMS ke :
019-6193785 (Pn.Rozie) @ FB:www.facebook.com/roziey.eliey

P/S:
~Sesiapa berminat untuk menjadi pengedar BCI sila berhubung dengan saya....Terima Kasih





1 ulasan:

  1. Apple Stem Cell mampu merawat penyakit yang sebenarnya wujud kerana sel induk dalam badan kita telah rosak dan dengan STEM CELL dari buah epal unik ini mampu memberi harapan baru dalam dunia perubatan

    BalasPadam